מי שמכור לשתייה אלכוהולית עלול למצוא את עצמו במצב מורכב ולא פשוט כאשר יקבל את ההחלטה להיגמל. התמכרות פירושה מצב פיזיולוגי גופני שבו הגוף לא יכול להתקיים ללא האלכוהול ותלוי בו לשם תפקוד תקין ונורמלי. כיום מוכרות כמה וכמה דרכים לצורך גמילה מאלכוהול וחשוב מאד לשמוע עליהן ולהתוודע אליהן דרך אנשי מקצוע שיש להם את הידע והניסיון בליווי תהליכי גמילה מגוונים. כל אדם חווה את תסמיני ההתמכרות בצורה שונה ומכאן החשיבות של התאמת תוכנית הגמילה באופן אישי לכל אחד על פי המאפיינים הייחודיים שלו. אותם אנשי מקצוע גם יספקו את מעטפת התמיכה הנדרשת שבלעדיה הגמילה לא תהיה שלמה.
המעטפת הנדרשת לשם גמילה מאלכוהול
מי שמכור לאלכוהול צריך למצוא את המעטפת האישית והמקצועית שתעזור לו להיגמל בדרך הכי טובה ויעילה. גמילה מאלכוהול אינה זבנג וגמרנו ולפעמים מה שחשוב זה לא לחזור להתמכרות אחרי פרק זמן מסוים אלא לשמור עליה ולהתמיד בה למשך הרבה מאד שנים, לנצח. המעטפת המקצועית צריכה לכלול רופא שיוודא שהגוף מתמודד היטב עם הגמילה ועם היעדר המרכיבים האלכוהוליים שהוא התרגל לקבל, צריך שיהיה בסביבה פסיכולוג, עובד סוציאלי או כל איש מקצוע אחר מהפן של בריאות הנפש על מנת לתמוך ולסייע בעת הקשיים האישיים וכמובן שנדרש גם מערך שלם של תמיכה בבני המשפחה של הנגמל.
החשיבות של גמילה בהתאמה אישית
יש כמה סוגים של התמכרות לאלכוהול ומכאן גם הדרכים השונות לצורך גמילה מאלכוהול. יש דרגות חומרה שונות של הגמילה, שכן יש מי שינסה לעצור את ההתמכרות עוד לפני שהיא קורית בפועל. בנוסף לכך כל גוף מתמודד אחרת עם האלכוהול ומכאן ההבנה בנוגע להתוויית הדרך האישית לגמילה עבור כל אדם. חשוב לדעת שלמשפחה והחברים יש תרומה גדולה להצלחת תהליך הגמילה ואי אפשר יהיה לצלוח אותו בלעדיהם וגם זה פרמטר חשוב כשקובעים את התהליך.
במרכז הגמילה של עמותת ניקה ישראל תוכלו לקבל ייעוץ ותוכנית אישית ופרטנית מאנשי מקצוע שיבחנו לעומק את המקרה הפרטני שלכם באנושיות ודיסקרטיות מלאה.