סלסה ורדה מתאימה כרוטב למגוון מאכלים, ובניגוד למה שרוב האנשים מאמינים, היא משמשת להרבה יותר מנות מאשר כדיפ טבילת חטיפים בלבד. זהו רוטב מעולה שמתאים לצד או מעל כל מנה כמעט, ובמפעל של חברת טרז פזוס שיווק בע"מ מציגה את כל סוגי הרטבים האהובים מהמטבח המקסיקני.
סוגי סלסה ורדה
כל אחד משתמש ברוטב הירוק האהוב באופן שמתאים לו, וניתן להכין אותו על בסיס חומץ, שמן, או עשבי תיבול. סלסה ורדה פופולרית כוללת צ'ימיצ'ורי, פסטו, סלסה עגבניות ו/או אבוקדו מקסיקני, ורוטב צרפתי ורטה.
כדי לשדרג את הרוטב, ניתן להוסיף לו קצת פלפל חריף כמו צ'ילי או פתיתי צ'ילי – שמתאימים היטב כמרינדה או רוטב גימור כמעט לכל בשר או ירק.
הרטבים הירוקים האלה הם גם צדדיים ורב-שימושיים כמו מיונז: אפשר להגיש סלסה ורדה כדיפ, ממרח, בסיס למנה מבושלת או כמרכיב שמוסיף טעם. ניתן לשלב את הרוטב המדהים הזה כמעט עם כל דבר, ממנות בשריות ועד ביצים או כרוטב טבילה לירקות.
צ'ימיצ'ורי
לארוחת סטייקים, ניתן להוסיף סלסה ורדה כציפוי על בסיס חומץ כדי לחתוך את הכבדות, כמו צ'ימיצ'ורי, שיהיה נהדר במיוחד לבישול מהיר, אבל זה יהיה טעים עם כל בשר.
מומלץ להשתמש בבלנדר באיכות טובה אם אתם מתכוונים להכין הרבה רוטב. יחד עם זאת, ישנן אפשרויות רבות אחרות, אז אל תהססו ליצור כל מתכון שעולה על דעתכם.
ציפוי לבשרים
סלסה ורדה מתאימה היטב לבשרים עשירים וחרוכים כמו סטייקים או ירכי עוף, ואפשר להשתמש ברוטב כגימור. פשוט מורידים את הבשר מהגריל, פורסים אותו, ומטפטפים את החומר הזה על כולו. זה נראה נהדר.
פסטו ורוטב ורדה
אם אתם מבשלים משהו קצת עדין – רוטב סלסה ורדה על בסיס שמן או מיונז יתאים היטב כתוספת שומנית עדינה, למרות שבבישול מנות של עופות או בשרים עדינים, מומלץ לא להוסיף שומנים.
יש שפע של שיטות להכנת הרוטב, וגם להשתמש בשאריות עבור פסטה או סלט תפוחי אדמה. לחברת טרז פזוס שיווק בע"מ יש ותק של 28 שנים בשווק חומרי גלם מהמטבח המקסיקני. חייגו 050-8710076